Blog Mengenai Tips dan Soal Jawab Tentang Digital Marketing

Paling Popular

ARTIKEL YANG BEST!

Ini Kisah Forrest Li, Founder Shopee – Seorang Gamer Kepada Billionaire

15 tahun yang lalu, lelaki kelahiran China ini tiba di Singapura dengan beban hutang $100,000. Tapi hari ini net worth syarikat beliau adalah $20 Billion. . Ini kisah Forrest Li (Founder Shopee). Dari China, masuk Singapore dan jadi orang paling kaya di Singapore. Ini baru betul “I Came. I Saw. I Conquer” .. Masa dia

Tiru Buat Banyak Campaign Dalam Facebook Ads, Jadi Ke?

Soalan : Tuan, saya tengok ramai buat banyak campaign dan adsets dalam satu ad account. Tapi saya try tak menjadi pun? Jawapan : Saya tak pernah kata pun bagus benda tu. Sebab memang selalu tak jadi. Pakar FB seluruh dunia pun tak recommend. Soalan : Tapi kenapa ramai masih buat benda tu? Jawapan : Sama

Macam Mana Nak Berniaga Tanpa Rugi?

Soalan : Tuan, saya nak berniaga tapi takut lah. Nanti rugi macam mana? Kalau ikutkan hati, nak je saya jawab “tak payah meniaga lah kalau macam tu” hahaha.. Kemudian saya teringat kata-kata seorang jutawan yang saya jumpa sewaktu mengikuti Kem di Pondok Tahfiz Sheikh Nuruddin dulu.. Dia tanya saya satu soalan “Syed, kau nak berniaga

Marketing VS Selling

Biasanya, ramai yang masih tidak dapat membezakan antara marketing dan juga sales.  Bagi mereka, semua iklan adalah untuk dapatkan sales. Mereka hanya buat iklan untuk memujuk pembeli supaya membeli. Ada Dua Jenis iklan :  1. Iklan untuk marketing mesti dibuat berterusan. Iklan marketing tak perlu letak harga barang atau servis. Iklan ini mesti sudah mula

Jangan Run Iklan Online Pada Hari Minggu

Mitos : Jangan menjual pada hari sabtu dan ahad, takde orang beli. Beberapa hari lepas, dalam satu sesi personal coaching, ada peserta tanya saya : “Tuan, saya ada pergi belajar dengan seorang sifu ni, dia kata sabtu dan ahad jangan run fb ads. takde orang membeli pada hari minggu katanye” soalan saya simple : “Awak

Bahaya Buat Iklan Facebook Dengan Ikut-Ikut Orang

Buat Facebook Ads ni tak boleh ikut-ikut orang.. beberapa hari lepas, pada sesi personal coaching saya, ada peserta yang dah run ads selama 2 tahun untuk bisnes beliau. bila saya review ads manager beliau dan tanya beberapa soalan, saya dapati beliau run fb ads menggunakan teknik “ikut orang” haha! Teknik ini tak salah, yang salah

Video Tips & Tricks

Tonton Video Dari Ads Hero

Kami sediakan pelbagai video tips dan tricks di youtube channel kami. Anda boleh tekan link di bawah untuk ke youtube channel.

Jom join program yang kami tawarkan!

Video Panduan :
Ads Hero Complete Guide

© AdsHero 2021 powered by Ads Hero Solutions 16-2 Jalan Metrowangsa, Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur | Phone : 014-2646574